Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körettel sült tepsis csülök

2010.05.07

Hozzávalók 2 - 3 személyre:

 

Kép

  •   1 nagy enyhén füstölt csülök
  •   2 – 3 babérlevél
  •   1 kk. szemes bors
  •   3-4 fej vöröshagyma
  •   4 gerezd foghagyma
  •   4 – 5 szelet szalonna
  •   1 kg burgonya
  •  

 

Először megfőzzük a csülköt a fűszerekkel. Aztán kifordítjuk a csontot a húsból. Ezután a kic

sontozott csülök bőrét bekockázzuk, hogy a sütőben ropogósra piruljon.

A krumplit meghámozzuk (az újkrumplit nem kell), nagyobb kockákra daraboljuk. A hagymákat nyolc-tíz méretesebb részre vágjuk.

Egy tűzálló tál aljára vékony szalonnaszeleteket fektetünk, az edénybe helyezzük a krumplit, a hagymát, középre tesszük a csülköt, és azt is befedjük szalonnával.

A csülök főzőlevéből 2-3 kanálnyit ráöntünk, aztán betessKépzük a sütőbe, ahol egy-másfél óra alatt megsül a krumpli, ropogósra pirul a csülök bőre, és a hagyma mindkettőnek átadja a zamatát.

 

Jó étvágyat!

 

Főzőedény javaslat a mellékelt képen. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.