Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pásztortarhonya /Ági módra/fürjtojással

2010.08.24

Kép Hozzávalók:

5-10dkg szalonna,

1 fej v. hagyma,

25dkg tarhonya,

80dkg burgonya,

4-5szelet fst. kolbász,

3-4pár virsli,

2-5 db zöldpaprika és paradicsom,

személyenként 3db főtt fürjtojás,

só,bors, fűszerpaprika
A szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük és félretesszük. A tarhonyát a zsírra öntjük, ha szép barnára pirult, a felszeletelt hagymát rátesszük és együtt sütjük majd egy kanálnyi pirospaprikával megszórjuk és gyorsan egy pohár vízzel felengedjük, hogy a paprika meg ne égjen.

Beletesszük a kockára vágott burgonyát, kolbászt, paradicsomot, zöldpaprikát és a fűszereket. Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és mikor már 3/4 részt megfőtt beletesszük a felkarikázott virslit és a főtt fürjtojásokat.

Tálaláskor meglehet szórni csipetnyi petrezselyemzölddel és a Képropogósra sült szalonna darabkákkal.

Nagyon egyszerű, gyors és finom egytálétel főleg, ha agyagedényben készül.

 

Jó étvágyat hozzá! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.